Az alapoktól kell újjáépíteni a közszolgálati rendszert

Kovács Zoltán államtitkár közölte ezt a közszolgálati dolgozók bérezésével kapcsolatban.

MTI
2015. 07. 06. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán felidézte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki bejelentését, amely szerint jövőre 25 milliárd forintot szánnak a közszolgálati dolgozók felmenő rendszerben történő béremelésére.

Az államtitkár elmondta: egy teljesítményorientált életpályamodellt hoznának létre, amely feladatalapú lenne, így ezentúl már nem csak a szolgálati idő és a szervezetben elfoglalt pozíció határozná meg a bérezést.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, az alapjaitól építik újjá a rendszert, amely eddig „torzult” volt. Nyolc éve nem emelkedett az illetményalap a közszolgálatban, egyes dolgozók bére mindössze 80 ezer forint. Ezért először a „végeken dolgozók” kapnának fizetésemelést, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel. A vezető pozícióban lévők egyelőre kimaradnak, de a későbbiekben náluk is szükség lenne a béremelésre. Az államtitkár közölte: az őszi parlamenti ülésszakban várható a béremeléshez szükséges jogszabályok elfogadása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.