Baloldali előválasztást akarnak a szocialisták

Gőgös Zoltán szerint a jelöltek kiválasztásában felül kell emelkedni a pártlogikán.

2015. 07. 29. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény-kutatások és az éles politikai helyzetek eltérnek egymástól. Bizonyíték erre a veszprémi vagy a tapolcai időközi választás, ahol sokkal jobban szerepeltünk annál, ahogy azt várni lehetett – fejtette ki a lapnak Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese. Elmondta, még három év van a választásokig, ez a felkészülés időszaka, a szervezeti építkezésé. Az elnökségnek mindkét téren nagyon nehéz örökséggel kellett szembenézni, de a pénzügyeik kezdenek rendbe jönni, a választókerületi felelősök munkába állása a hatékony működésüket segíti elő.

Azzal folytatta, az ősszel egy korszakzáró és korszaknyitó kongresszust tartanak, ahol módosítják az alapszabályukat is annak érdekében, hogy a baloldal előválasztási folyamatában az MSZP-sek részt tudjanak venni. Mint mondta, bár még a legtöbb dolog nem tisztázódott az előválasztásokról, de nem akarják ezt megakadályozni. Gőgös szerint az előválasztások lényege, hogy a jelöltek kiválasztásában a baloldalon felül kell emelkedni a pártlogikán. Erre jó példa a tapolcai önkormányzati választás, ahol a baloldal meg tudott állapodni egy szakember indításáról. Úgy vélekedett, ha 2018-ban országosan is működhetne egy ilyen megoldás, lenne reményük a sikerre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.