Bambival a kézben telt július első hétvégéje

A forróság elől sokan a budapesti strandokra menekültek: szombaton 26 ezren, vasárnap 31 ezren pancsoltak.

MTI
2015. 07. 05. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nem számít csúcsnak, de magas látogatottságot jelent annak ellenére hogy sokan a tópartokon és fesztiválokon töltötték a hétvégét – tette hozzá Czinege Szilvia.

Mint elmondta: igen népszerű a Csillaghegyi és a Paskál strand. Szinte telt ház volt a Széchenyi-fürdőben, ahová 4500-an látogattak ki vasárnap 5 óráig, a Palatinuson pedig 7 ezren voltak.

A kánikulára tekintettel a Dagálynak és a Palatinusnak is meghosszabbították a nyitva tartását este 9-ig, és például a Széchenyi vagy a Lukács is este 10-ig várja a vendégeket – mondta Czinege Szilvia.

A következő napokban fokozódik a hőség, több helyen 40 Celsius-fok közeli maximumértékekre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos középtávú előrejelzés szerint a hét közepén záporokkal, zivatarokkal enyhül a kánikula, mintegy 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet, de még így is 30 fok körüli meleg várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.