Béremelés jön a MÁV-nál

Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV-Start Vasúti Személyszállítási Zrt.

MTI
2015. 07. 31. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével, a Vasutasok Szakszervezetével, valamint a VDSZSZ Szolidaritással kötött megállapodás alapján 2015. július 1-jétől 2015. december 31-ig úgynevezett alapbér-kiegészítő pótlékot kapnak a pénztárosi szakmacsoportok, a (tartalékos) pénztárellenőrök, a személyszállítási ügyeletesek, az ügyfélszolgálati munkacsoport és meghatározott feltételekkel a (vezető) jegyvizsgálók.

A Napi Gazdaság pénteki számában arról számolt be, hogy egyes cégen belüli hiányszakmákban dolgozók bruttó 4-5 ezer forintos alapbér-kiegészítést kapnak júliustól, továbbá a MÁV Zrt.-nél is intenzív tárgyalások folynak a dolgozók javadalmazásáról az elvándorlás megállítása és a vasutasszakmák vonzóvá tétele érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.