Bezáratott egy fővárosi cukrászüzemet a Nébih

A helyiségben a mennyezet, az oldalfalak koszosak, a gyártásra használt eszközök penészesek voltak.

MTI
2015. 07. 21. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal lakossági bejelentés nyomán ellenőrizte az ICE CAKE-Tortás Kft.-t, amely kizárólag valamennyi hiányosság kijavítása után nyithatott ki újra. A tájékoztatás szerint az üzemben a mennyezet, az oldalfalak koszosak, a gyártásra használt eszközök penészesek voltak. Az elkülönített eszköztárolóban szintén tisztítatlan eszközöket találtak a szakemberek. Az alapanyag raktározásra használt helyiség pedig egérpiszokkal volt tele.

A sütemények – többek között krémesek, puncstorták – a takarítatlan üzemben készültek, a megfelelő tárolási hőmérsékletet nem minden esetben biztosították, emellett az élelmiszereket, a kész- és félkész termékeket, alapanyagokat, valamint a hulladékot mind egy helyiségben tárolták. A jogsértők listáján közzétett információk szerint a Nébih 2,7 tonna alapanyagot és készterméket foglalt le. Az eljárás még folyamatban van, az érintett cég milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.