Csak a magyarok harmada köt utasbiztosítást

Az uniós országokban a külföldre utazók 80-90 százaléka rendelkezik ilyen védelemmel.

MTI
2015. 07. 05. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar piac fejlődési potenciálját mutatja, hogy az Európai Unió átlagában a külföldre utazók 80-90 százaléka rendelkezik utasbiztosítással – közölte Szabó Tamás.

Tájékoztatása szerint a klasszikus baleset-, betegség- és poggyászbiztosításon túl a prémiumtermékek autós segítségnyújtási csomagot is tartalmazhatnak vagy fedezetet nyújthatnak egy családtag kórházi kezelése esetén a többiek meghosszabbított kinn tartózkodásának a költségeire is.

Szabó felhívta a figyelmet arra, hogy a leggyakoribb nyári sérülések a fürdőzéssel kapcsolatosak, ilyen a medúzák csípése, illetve az éles tengeri sziklák okozta sebek. Gyakori a fülgyulladás és a bokaficam is.

A szakértő jelezte, hogy amennyiben valaki úgy dönt, hogy meghosszabbítja nyaralását, a biztosítás is meghosszabbítható online a szolgáltatók honlapján.

Szabó Tamás elmondása szerint az utasbiztosítás hungarikum. A terméket ugyanis Cserkúti Engel Miksa pécsi fakereskedő alkotta meg 1907-ben azt követően, hogy egy svájci vasútállomáson egy mozdonyból kipattanó szikra felgyújtotta a bőröndjét, és a vasúttársaság elzárkózott a kártérítés megfizetésétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.