Dobra verik az orgoványi takarékszövetkezet vagyonát

Nyilvános pályázatot hirdetett a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

MTI
2015. 07. 11. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly július 4-én vonta vissza az orgoványi takarék engedélyét, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) pedig a betétesek biztonsága érdekében kizárta az integrációs rendszerből a takarékszövetkezetet. A mintegy 30 ezer betétest az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanította, az erre fordított összeg meghaladta az 54 milliárd forintot.

A Cégközlönyben a héten megjelent, 19 tételes pályázati felhívásból kiderül, hogy elsősorban ingatlanokat – szolgáltatóházat, irodaházat, lakást – kíván értékesíteni a PSFN. Egy Budapest XIII. kerületi beépítetlen területnek a legmagasabb az irányára – mintegy 115,2 millió forint –, de eladásra kínálnak például több kecskeméti ingatlant és két ráckevei területet is.

Az ajánlatok az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül, elektronikusan nyújthatók be az ott történő megjelenést követő 15. naptól. A benyújtási határidő az EÉR-en történő megjelenést követő 30. nap – olvasható a cégközlönyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.