Elfeledett Kehi-feljelentés?

Az LMP-s Hadházy Ákos reméli, hogy elindult az eljárás, és kiderül a valóság.

Horváth Csaba László
2015. 07. 16. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazudott-e a Kehi? – ezt a kérdést tette fel tegnapi sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos (LMP), aki azt szeretné megtudni, hogy valóban tett-e feljelentést ellene januárban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), vagy gyávák voltak a hatóságokhoz fordulni.

A politikus felidézte, az ellenőrzésre hivatott intézmény maga is „sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket. Hadházy egy olyan beszerzés részleteit ismertette még januárban, amelyben a Kehi 17 millió forintot költött el szervezetfejlesztési „kamutanulmányok” készíttetésére. Mint mondta, a tudásmegosztás és minőségirányítás témakörökben készült tanulmány „eredménye” egy néhány oldalas elnöki utasítás, amely többek között azt tartalmazza, hogy az informatikai eszközigény felmérését az üzemeltetési osztály látja el, továbbá hogy a hivatali gépjármű átvevőjének az átvételkor ellenőriznie kell a járművet. Az ellenzéki politikus szerint bűncselekményt követett el a Kehi.

Ezután a hivatal nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett Hadházy Ákos ellen. Csakhogy az LMP képviselője nem tud a feljelentésről, ő semmilyen értesítést nem kapott. Az ügyben először megkerestük a Kehit, ahol azt a választ kaptuk, hogy az ORFK-n tették a feljelentést. A rendőrség lapzártánkig nem válaszolt kérdéseinkre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.