Elkészült az M0-s új bal pályája

Kedd este megkezdik a forgalom átterelését.

MTI
2015. 07. 21. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hegyeshalom felé tartó forgalmat több hullámban, 15-20 perces teljes pályazár mellett terelik át az új pályára. A teljes körű átterelés a kora hajnali órákra fejeződik be.

A bal pálya forgalomba helyezése után megkezdődik a leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítése az M7-csomópontig.

Az átterelés után a törökbálinti bevásárlóközpont csomópontját újra megnyitják, így szerdán reggeltől ismét használható lesz. Az épülő tóparki kihajtót lezárják, ez azonban nem okoz korlátozást az átadott új bal pályán – tájékoztatott a NIF.

A hétvégi Forma–1-futamra a fővárosba érkező autósok így már szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek – hangsúlyozta a társaság.

A közleményben felidézték, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából a NIF beruházásában valósul meg az M0-s autóút M1-es és M7-es autópálya közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszának bővítése.

A fejlesztés keretében a bal pálya kiépítésével kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki, így ősztől az autósok az M3-as irányába három forgalmi sávot és egy leállósávot, illetve Győr irányába szintén három forgalmi sávot és egy leállósávot használhatnak.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrás felhasználásával valósul meg a Betonútépítő Zrt. kivitelezésében, értéke meghaladja a nettó 6 milliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.