Enyhülnek a szponzorok?

A paralimpiai bizottság korábbi támogatói tárgyalnának az új elnökkel.

Győr Ágnes
2015. 07. 21. 5:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Telekom a támogatói együttműködés meghosszabbítására vonatkozó tárgyalások megkezdését tervezi a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) – válaszolta a cég kommunikációs igazgatósága azon kérdésünkre, hogy az MPB-vel való kapcsolatukat miként módosítja, hogy a szervezet élére a kompromittálódott Gömöri Zsolt helyett a közelmúltban Szabó László személyében új elnököt választottak.

Ismeretes, miután napvilágra került, hogy Gömöri 2012-ben hárommillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást vett fel a bizottság szponzori pénzéből devizahitelének törlesztésére, a cég jelezte: csak akkor folytatják az MPB-vel való együttműködést, „ha meggyőződnek róla, hogy hazánk egyik legnemesebb mozgalmának működési körülményei a sport és erkölcs szellemének megfelelően biztosítottak”. Az ügyben kerestük a Coca-Cola HBC Magyarországot, amely a történtek nyomán szintén felfüggesztette milliós nagyságrendű támogatását az MPB-nek. Kerestük az Allianz Hungária Biztosítót is, amely szintén hasonló döntést hozott. Az előbbi azt válaszolta tegnap, hogy nincsenek fejlemények, és egyelőre várják az új elnök jelentkezését. Az utóbbi cégtől még nem kaptunk visszajelzést.

Szabó Lászlót, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének vezetőjét – aki Deutsch Tamás egykori helyettes államtitkára volt – július 6-án választották meg rendkívüli közgyűlésen az MPB új elnökének. Korábban ő töltötte be a köztévé kommunikációs igazgatói posztját is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.