Erőszak az Éden Hotelben: kitálal a sértett

Megszólalt a valóságshow egykori résztvevője.

MNO
2015. 07. 15. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy voltam vele, hogy ha nem állok mereven ellen, akkor előbb szabadulok, úgymond hamarabb végzünk. A húzd meg, ereszd meg közepette azt reméltem, majd lenyugszik, anélkül, hogy az aktus megtörténne. De volt másik okom is: a műsorban korábban előfordult hasonló helyzet, melyben nem kaptam segítséget a tévésektől, így másodszorra úgy gondoltam, szintén nem számíthatok rájuk” – nyilatkozta a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak Stumpf Nóra.

A műsor egykori résztvevőjét az után bírta szóra a lap, hogy az egyik játékostársától elszenvedett szexuális erőszakoskodás miatt a műsor botrányba fulladt. Stumpf Nóra a hetilapnak arról is beszélt, hogy miként élte meg a helyzetet, és voltak-e további durvaságok a műsorban, illetve hogy miként generáltak konfliktushelyzeteket a szerkesztők.

Mint arról az mno.hu is beszámolt: tizennégymillió forintos bírsággal sújtotta a TV2 médiaszolgáltatóját az Éden Hotel egyik adásának erőszakos szexuális közeledést bemutató képsorai miatt a médiatanács. A közleményben azt írták, az április 24-i adás az emberi méltósághoz való jogot megsértve, öncélúan és sérelmesen mutatta be a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeket. A médiatanács egyben a jogsértésekről szóló közlemény három napon belüli közzétételére is kötelezte a televíziót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.