Ezentúl biztonságosabb lesz a fesztiválozás

Új tűzvédelmi szabályok léptek életbe.

MTI
2015. 07. 16. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem csaknem háromszáz szórakozóhelyen és szabadtéri rendezvényen tartott már ellenőrzést az idén, a szakemberek pedig folyamatosan egyeztetnek a fesztiválok szervezőivel a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében. Bár minden harmadik helyszínen tapasztaltak hiányosságokat az ellenőrzést végzők, ezek többségükben csak kisebb szabálytalanságok voltak.

Az előírt követelmények közül a legfontosabb, hogy egy esetlegesen bekövetkezett veszélyes helyzetnél az ott tartózkodók a lehető legrövidebb időn belül elhagyhassák annak közvetlen környezetét.

Az OTSZ szerint a rendezvény területén a veszélyforrások negyven méteres környezetét legfeljebb négy perc alatt ki kell tudni üríteni. Ehhez a szervezőknek a tervezés során figyelembe kell venniük például a várható egyidejű létszámot és a haladási sebességet befolyásoló körülményeket is – írták.

Összességében elmondható, hogy a szervezők és az üzemeltetők is fontosnak tartják a rendezvények, szórakozóhelyek biztonságát – közölte az OKF.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.