Fájdalmai miatt megoperálta magát egy rokkantnyugdíjas

Seres Istvánnak olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta kivárni a hosszú kórházi várólistát.

MNO
2015. 07. 30. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem bírta kivárni a hosszú várólistát a nagyatádi Seres István, ezért saját lakásában műtötte meg magát – írja a Sonline. A rokkantnyugdíjas lábában egy vérrög képződött, amely miatt augusztus 19-én kellett volna visszamennie ultrahangra Kaposvárra. Ám olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta várni a hosszú várólistát, és saját kezűleg operálta meg magát.

Mint mondta: három éve a hasfalából kilenc vérrögöt szedtek ki a sebészek, akkor megfigyelte, hogyan zajlik egy ilyen műtét.

Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, hat-hét milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből – idézte a lap a rokkantnyugdíjast.

Seres István a műtétje után elment kontrollra a nagyatádi kórházba, ahol megállapították, hogy lábának vérellátása helyreállt. A portál által megkérdezett orvos hangsúlyozta, hogy senki ne végezzen otthon műtétet, ne kockáztassa ezzel az életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.