Fedett „szalonok”

Virágoznak az erotikus szolgáltatásokat nyújtó masszázsszalonok Budapesten. A jelenség ugyanakkor nem csak hazánkra korlátozódik.

Sütő Dániel
2015. 07. 21. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest egyik legfrekventáltabb környékén, a Váci utcában működött az a masszázsszalon, ahol a rendőrség rajtakapta a „rossz lányokat” és főnöküket, valamint két külföldi kuncsaftot is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúja szerint a 41 éves dunaújvárosi V. Attila a masszázsszalonban rendszeres haszonszerzés céljából biztosított helyiséget az ott dolgozó, prostitúciós tevékenységet folytató nők számára. A férfival szemben a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást. Lapunk informátora szerint ugyanakkor – akinek nevét kérésére megváltoztattuk – ez valószínűleg még nem fogja megakadályozni a hölgyeket abban, hogy máshol folytassák az erotikus munkát.

– Egy szalonban évente 50-100 lány cserélődik ki, ez egy elég magas szám, de van is kereslet az új munkaerőre. Nehéz pontos adatot mondani arról, hogy hány ilyen hely működhet jelenleg Budapesten vagy Magyarországon, ugyanis számuk folyamatosan gyarapodik: ha bezárnak két szalont, nyílik helyette másik négy. De nem csak itthon, külföldön is ugyanígy megy – meséli H. Kristóf. – Egy dolog biztos: jelenleg nagyon sok masszázsszalon üzemel, nagy részük lakásokon és sokkal diszkrétebb körülmények között, mint a rendőrség által felkeresett helyek. Viszont az ilyen, „massage and more” profilú lakásszalonokon bármi megtörténhet, míg például nagyon sok olyan hely van, ahol kifejezetten aktusra nem, maximum pettingre vagy orális szexre kerülhet sor, különben kizárják az ott dolgozót – sorolja a főbb tudnivalókat Kristóf. A férfi lapunknak arról is beszámolt, hogy a piac igen nagy és mozgalmas, a masszázsszalonok egymás alá ígérnek árban, ezáltal kiugróan nagy különbségek vannak a célközönségben. Így – bár elsőre furcsán hangzik – két hasonló szolgáltatást nyújtó, viszont árban eltérő szalon nem konkurenciája egymásnak. – A legtöbb helyen a lányok olyan beosztásban dolgoznak, ahogy szeretnének, hiszen rajtuk múlik, hogy mennyi pénzt fognak keresni. Ahhoz, hogy egy hely akár éveken keresztül is jól menjen, szükség van arra, hogy a beosztott-főnök viszony egy kicsivel több, inkább baráti kapcsolat legyen. Az üzlettársaknak kölcsönösen tisztelniük kell egymást, hogy aztán az anyagiak elosztása során ne legyenek vitás kérdések – teszi hozzá Kristóf. A Magyar Nemzetnek nyilatkozott egy hasonló, de jóval szolidabb helyen dolgozó hölgy. A huszonéves Evelin szerint a Váci utcai szalon bukása után több másik hely is bezárt.

– Sokan valószínűleg folytatják ezt az utat, de hogy valójában ki merre fog továbbhaladni, az nagyon jó kérdés. Szerintem sokan elmennek majd külföldre dolgozni, vagy esetleg átváltanak egy teljesen más életvitelre. Azt fontos leszögezni, hogy azok közül, akik ilyen szalonban dolgoztak, senki nem milliomos vagy „plasztikcica”. A legtöbben éppen csak ki tudták fizetni a számláikat, és évente egyszer eljutottak a Balatonra. A lányokat megviseli ez a munka, a férfiakhoz való viszonyuk például teljesen megváltozik, egyúttal az éjszakázás ingerültté és fáradttá teszi őket. De még így is sokan vállalják, mert el tudják különíteni a munkát és a magánéletet, és még mindig jobb, mintha az utcán kéregetne az ember, vagy sorra szülné a gyerekeket és segélyért könyörögne. A lányok ráadásul bejelentett állással rendes adófizetők voltak. A drágább szalonokban igényes, több nyelven beszélő, diplomás masszőzök dolgoztak. Évekkel ezelőtt még havi 400-600 ezer forint között is lehetett keresni hasonló munkával, de most már „csak” nagyjából 200-300 ezer forint körül – összegzi tapasztalatait Evelin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.