Felsőcsatáron független váltott függetlent

Kratochvill Attila a 252 érvényesen leadott szavazat közül 137-et szerzett meg.

MTI
2015. 07. 26. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 252 érvényesen leadott szavazat közül 137-et szerzett meg Kratochvill Attila, míg ellenfelére, a szintén független Lendvai Gáborra –  a korábbi polgármesterre – 115-en voksoltak.

Felsőcsatáron azért kellett időközi polgármester- és  képviselő-választást tartani, mert a testület nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel, ezért áprilisban saját feloszlatása mellett döntött. A négy képviselői helyre ezúttal tizenegyen jelöltették magukat, a megválasztottak közül hárman voltak tagjai a korábbi testületnek. Valamennyi képviselőjelölt függetlenként vállalta a megmérettetést.

Felsőcsatáron a 419 választásra jogosult közül 258 ment el vasárnap szavazni, 6 érvénytelen voksot találtak az urnában. A választási részvétel nagyobb volt, mint tavaly ősszel, akkor csak 246-an járultak a szavazóurnához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.