Fizet a Klik, nem kapcsolják le a gázt az iskolákban

Megegyezett az intézményfenntartó az E.ON-nal a fennálló tartozások kifizetésének ütemezéséről.

mr
2015. 07. 31. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sonline.hu írt arról, hogy a Klik sokmilliós adósságot halmozott fel az E.ON gázszolgáltatóval szemben, ezért a cég elkezdte lekapcsolni a rendszerről több somogyi település iskoláját. A lap információi szerint Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára vonulnak ki a szakemberek. Hozzátették: tudomásuk szerint több település is érintett, méghozzá nemcsak Kaposvár környékén, de a siófoki tankerületben is. Az Index emellett megírta: a Klik egyedül az E.ON felé egy-másfél milliárd forint közötti adósságot halmozott fel, csak a nyári időszakban százmilliós nagyságrendben nőtt a közoktatási intézményeket fenntartó állami cég adóssága.

A lap értesülésével kapcsolatban felkerestük a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, melynek igazgatója, Kovács Gyuláné portálunknak elmondta: végül nem került sor a gázóra lekapcsolására az iskolában, mert megegyezett az E.ON és a Klik.

Hozzátette: Mernyén is visszaszerelték a gázórát, így mindkét településen megoldódott a probléma. Az igazgató nem hallott más iskolákról, ahol hasonló eset történt volna az elmúlt napokban.

Habár a Sonline úgy értesült, hogy a siófoki tankerületben is van olyan iskola, amely érintett a gázóra-lekapcsolások ügyében, a portálunknak nyilatkozó tankerületi vezető nem tud ilyen esetekről. Cser Lajosné közölte: semmilyen értesítést nem kapott a gázóra-lekapcsolásokról, ezért ma végigkérdezte a tankerülethez tartozó iskolákat, azonban ezekben nem zárják el a gázt.

Telefonon kerestük a kaposvári tankerület vezetőjét is, aki a Klik központhoz irányított bennünket, azonban itt többszöri hívásunk ellenére sem vették fel a telefont, ezért e-mailben továbbítottuk a kérdéseinket az intézménynek.

Az MTI megkeresésére a Klik az üggyel kapcsolatban mindössze annyit közölt, a központ elnöke, Hanesz József – annak érdekében, hogy a kialakult helyzet rendeződjön – tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével és megegyeztek a kifizetések ütemezéséről.

Portálunk az Index által megírt egy-másfél milliárd forint közötti tartozásról is érdeklődött a Klik-nél, azonban kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.