Fizetni kell a parkolásért Óbudán

Egy hónapig még türelmi idő van, szeptember elsejétől viszont bírságolnak az ellenőrök.

MTI
2015. 07. 31. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint Óbuda külső részein továbbra is ingyenes lesz a parkolás, a belső területeken viszont hétköznap reggel 8 órától este 6 óráig fizetni kell majd. A III. kerületiek évi 2500 forintért ingyen parkolhatnak, ehhez egy nyomtatványt kell kitölteniük.

Puskás Péter, a kerület fideszes alpolgármestere az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a fővárosi rendelet úgy szól, hogy lakásonként egy autóra jár ingyenes parkolás. A kerület viszont az albérlőkre is gondolva ezt két autóra adja meg. Így bérleti szerződéssel és tartózkodási engedéllyel az albérlők is ingyen parkolhatnak Óbudán.

Bús Balázs (Fidesz–KDNP), Óbuda polgármestere korábban a túlterheltséggel indokolta a fizetős parkolás bevezetését.

A belső övezet – amelyben óránként 265 forintot kell fizetni – a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, ott 175 forint lesz a tarifa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.