Fulladást okozhatnak a gyermekruhák

A Távol-Keletről és Törökországból érkezett termékeken nem rögzítették megfelelően az apró strasszokat, gyöngyöket.

MTI
2015. 07. 21. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a vizsgált termékek egy része a Távol-Keletről érkezett, de több, Törökországban gyártott ruha is fennakadt a vizsgálaton, ami újdonság az előző évekhez képest.

A hatóság hangsúlyozta, hogy a három év alatti gyermekeknek készült ruhákon elvárás, hogy az apró strasszok, gyöngyök, szegecsek megfelelően legyenek a ruhákra rögzítve, különben a könnyen leváló díszek a légutakba kerülve akár fulladást is okozhatnak.

Két gyermekruhánál azt is kifogásolták a szakemberek, hogy a megengedettnél hosszabb öv van rajtuk, ami könnyen beakadhat viselés közben, ezért azok balesetveszélyesek is lehetnek.

Gyermekcipőknél pedig előfordult, hogy a formakialakítás nem volt megfelelő, mivel a merev, kemény járótalp egészségkárosító hatású lehet.

A termékek listája az alábbi honlapokon érhetők el:

 

Ruházat: http://www.nfh.hu/sites/default/files/gyermekruhak_tablazat.pdf

Lábbelik: http://www.nfh.hu/sites/default/files/gyermek_labbelik_tablazat.pdf

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.