Gyakorlatorientált patikusképzést szeretne a kamara

A szervezet szükségesnek tartja a jogi és számviteli alapismeretek tanításának erősítését.

MTI
2015. 07. 07. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamarát jogszabály hatalmazza fel arra, hogy a graduális és posztgraduális képzéssel kapcsolatban javaslatokat tegyen, illetve változtatásokat kezdeményezzen.

Az ajánlásban felhívják a figyelmet arra, hogy átalakultak a gyógyszerészekkel szembeni elvárások, egyre hangsúlyosabbá válik részvételük a megelőzésben, népegészségügyi feladatokban, emellett sokuknak saját vállalkozását is irányítania kell.

A kamara szerint a képzésbe belépő hallgatók felkészültségének egyenetlenségei miatt felértékelődött a felzárkóztatás, az alapozó tárgyak szerepe, holott a megújuló oktatásnak inkább a gyakorlati és problémamegoldó ismeretek átadását kellene ösztönöznie. Javasolják, hogy az oktatásba több, közforgalmú, ipari és klinikai területen dolgozó gyógyszerészt vonjanak be, és úgy vélik, az eddigieknél hangsúlyosabban kell oktatni a gyógyszerészi gondozást, a klinikai és prevenciós ismereteket, a biotechnológiát, a gyógyszerészi kommunikációt, a jogi, közgazdasági és számviteli alapismereteket – írta a Magyar Hírlap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.