Háromezer kárpátaljai gyerek nyaralhat a Balatonnál

Háromezer kárpátaljai magyar gyerek táborozhat idén a Balatonon az Erzsébet-program pályázatának köszönhetően – közölte Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár pénteken.

MTI
2015. 07. 31. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány képviselője a pályázatról a Parlamentben számolt be, ahol a zánkai Erzsébet-táborban nyaraló fiatalok hatodik, éppen hazafelé tartó csoportját fogadta. Wetzel Tamás a több mint kétszáz, 8-14 éves gyereket köszöntve – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere korábbi kijelentését megismételve – kiemelte, hogy a kárpátaljai magyaroknak szánt anyagi segítség mellett az odafigyelés lehet a legnagyobb támogatás nekik.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a kárpátaljai gyerekek tíz turnusban tölthetnek el egy-egy hetet a Balaton északi partján. Itt szerzett élményeik segítségükre lehetnek magyarságuk ápolásában is – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.