Hetven külföldinek indít nyelvi kurzust a pécsi egyetem

A magyar nyelv oktatása öt szinten, 15 tanár segítségével folyik.

MTI
2015. 07. 23. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PTE tájékoztatása szerint az orvosi kar által szervezett Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem résztvevői két, illetve négy hetet töltenek Pécsen. A magyar nyelv oktatása öt szinten, 15 tanár segítségével folyik. A tananyagban múzeumlátogatás, kézműves foglalkozás, természetjárás, tánc- és énektanulás, filmnézés is szerepel, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a magyar kultúrát. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam végén a tanulók vizsgát tesznek, oklevelüket augusztus 22-én, Orfűn kapják meg.

A javarészt Európából, de az amerikai és ázsiai kontinensről is érkező hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek az egyetemre. A PTE nyári és téli nyelvi kurzusain az elmúlt másfél évtizedben ezernél is többen tanulhattak magyarul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.