Hőkamerákat is bevetnek a szerb határon

A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar–szerb határszakaszt – mondta Balázs László rendőr ezredes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

MTI
2015. 07. 18. 20:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának helyettes vezetője elmondta: összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, amely – szinte teljes körűen – ellenőrzi az említett határszakaszt.

A rendőrök ugyanakkor rendelkeznek mobil, vagyis gépjárműveken szállítható kamerákkal is, amelyekkel már teljesen lefedhető a határ.

Egyetlen ilyen hőkamera egyébként 10 kilométeres sugarú körben képes ellenőrizni a körötte lévő területet – tette hozzá. Balázs László szólt arról is, hogy a határszakaszon folyamatosan járőröznek a kollégái, így nagyon gyorsan képesek reagálni, „ha egy migránscsoport megjelenik”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.