Homofób DK-s: Gyurcsány máris lépett

A Demokratikus Koalíció elnöke kezdeményezte Sütő Lászlónak, a párt Baranya megyei képviselőjének kizárását.

MTI
2015. 07. 05. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel” – fogalmazott közleményében a párt. A tájékoztatás szerint a DK elnöksége nem tűri és soha nem fogja tűrni, hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt.

„Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon” – tartalmazza a DK közleménye. Sajtóhírek szerint Sütő László, a Baranya Megyei Közgyűlés DK-s tagja egy a Facebookon közzétett posztjában többek között úgy fogalmazott: „Az orvostudomány minden kromoszóma-rendellenességet betegségnek tart! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé!! ( ) Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.