Így néz ki a katasztrófa sújtotta Népliget

Lezárták a látogatók elől a Népligetet, ugyanis a szerdai vihar gyakorlatilag letarolta Budapest egyik legnagyobb közparkját. Az MNO a helyszínen járt.

MNO
2015. 07. 10. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főkert Nonprofit Zrt. csütörtökön közölte honlapján, hogy a Népliget egész területét élet- és balesetveszélyessé nyilvánították, és átmenetileg le is zárták. A fővárosi zöldterületekért felelős cég megkérte a lakosságot, hogy Budapest közparkjait a napokban ne látogassák, mivel a leeső ágak, illetve a fellazult talajban megdőlt fák élet- és balesetveszélyt jelentenek.

Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön azt is elmondta, hogy a Népligetet katasztrófa sújtotta területté nyilvánították.

A vihar miatt keletkezett károk mihamarabbi felszámolására válságstábot is létrehozott a Főkert. A cég munkatársai több mint 4 millió négyzetméter zöldfelület, csaknem 97 ezer parki fa és több mint 26 ezer fasori fa átvizsgálását kezdték meg csütörtökön. A kidőlt fákat és a leszakadt ágakat folyamatosan szállítják el. A helyreállítás akár heteket vagy hónapokat is igénybe vehet, és a munkálatok több tízmillió forintot emészthetnek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.