Itt elmondhatja véleményét a kivándorlásról

Kiterjeszti a kivándorlásról Retúr néven indított internetes konzultációját az LMP.

MTI
2015. 07. 11. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon kifejtette: a kivándorlásról egy hete indítottak konzultációt, és eddig több mint 2500 kérdőív érkezett vissza külföldön élő magyaroktól. A legtöbb Angliából és Németországból, s kaptak válaszokat például Ausztráliából és Új-Zélandról is.

Az ezek alapján végzett gyorselemzésük szerint a kivándorlás fő oka a tisztességes megélhetést biztosító munka hiánya – mondta, hozzátéve, hogy elenyésző kisebbségben vannak, akik kalandvágyból mentek el. A hazatérés kérdésében erősen megoszlanak a vélemények: vannak, akik kategorikusan kijelentették, hogy nem jönnek haza, mert megtalálták kint a számításukat, és vannak, akik a hazatérést attól teszik függővé, változik-e Magyarországon a helyzet – ismertette az értékelt válaszokat Szél Bernadett.

Közölte: a napokban sok itthon élő magyar is jelezte, hogy szívesen elmondaná gondolatait a kivándorlásról, köztük olyanok, akik erősen fontolgatják a külföldre távozást. Az LMP ezért úgy döntött, számukra is elindítják a Retúr konzultációt. A kilenc kérdés között olyanok vannak, mint például az, milyen érvek szólnak a kivándorlás mellett és ellen, illetve hogy mi kellene a fiatalok itthon tartásához – mondta a párt társelnöke.

Hozzátette: a kormány sem azokkal nem foglalkozik, akik már elmentek, sem azokkal, akik fontolgatják. Szél Bernadett hangsúlyozta: az LMP elkötelezett abban, hogy olyan országot hozzon létre, ahonnan nem mennek el az állampolgárok, hanem itthon tudják megtalálni boldogulásukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.