Jobbik: gyökeres fordulatra van szükség a népesedéspolitikában

A párt csökkentené például a gyermekneveléshez szükséges árucikkek áfáját.

MTI
2015. 07. 05. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Előd, az Országgyűlés népjóléti bizottsága népesedéspolitikai albizottságának jobbikos elnöke vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján fejtette ki pártja javaslatait. Ezek értelmében radikálisan csökkenteni kellene az áfát a gyermekneveléshez szükséges árucikkek esetében.

Államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési, valamint -vásárlási programra lenne szükség, a jelenlegi családi otthonteremtési kedvezmény ugyanis az áfát sem fedezi – mondta az ellenzéki politikus, aki még több adónemre vagy járulékra terjesztené ki a családi adókedvezményt.

A Jobbik emellett számos, csak a nagycsaládosoknak biztosított kedvezményt már a második gyermek születésétől nyújtana, magasabb támogatást tenne lehetővé a lombikbébiprogramhoz, és a nyugdíjrendszerhez hasonlóan inflációkövetővé tenné a családtámogatásokat.

Novák Előd kijelentette azt is, hogy „a homoszexuális-propaganda ellensúlyozására” családalapításra buzdító kampányokra lenne szükség.

A képviselő azokra a statisztikai hivatal által közzétett adatokra hívta fel a figyelmet, amelyek szerint az unióban mindössze három ország előzi meg Magyarországot az ezer lakosra jutó élve születések számát illetően. „A magyarság generációnként megfeleződik, míg a cigányság generációnként megduplázódik” – fogalmazott Novák Előd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.