Kádár unokáinak szocializmus kell, és normális élet

Görögország nincsen messze – mondta a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten.

MTI
2015. 07. 04. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög válságra „megoldás, kiút csak egy van: folytatni a harcot a tőke ellen, kilépni az Európai Unióból, népi, dolgozói hatalmat teremteni, megadóztatni a gazdagokat” – mondta. – Ha azt akarjuk, hogy a dolgozó emberekről szóljon az élet, akkor szocializmus kell”, amely fellép a tőke, a NATO és az EU ellen.

Pártja céljaként a politikus a békét, szociális, lét- és közbiztonságot is jelentő normális élet megteremtését említette, ahol mindenki tiszteletben tartja a világosan megfogalmazott értékeket és szabályokat, mindenki lehetőségei arányában viseli a közterheket, és az ország nem idegen érdekeket szolgál. Bejelentette: pártja aláírásgyűjtést indít a „normális élet” megteremtése érdekében, hogy akár milliók támogatásával „mutassuk meg a világnak, hogy mi vagyunk többen”.

Thürmer Gyula mintegy százötven fős, zömében idősekből álló hallgatósága előtt arról beszélt: „Kádár János unokái vagyunk”, az ő három évtizedes vezetése alatt jobb volt, és azok is boldogulhattak, akik nem értettek egyet a rendszerrel, de nem is léptek fel aktívan ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.