Két helyen is időközi voksolás lesz vasárnap

Somogyviszlón és Szendrőládon járulhatnak urnához a helyi lakosok.

MTI
2015. 07. 15. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kernóczi Zsuzsanna elmondta: az időközi választást azért írták ki, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, Vadászi Béla és Horváth Szilveszter. A hat önkormányzati képviselői helyre huszonhárman pályáznak, valamennyien független jelöltként.

A névjegyzékben szereplő 1260 szendrőládi lakos vasárnap reggel hat órától este hét óráig adhatja le szavazatát.

A baranyai Somogyviszlón is polgármestert választanak vasárnap, a településvezetői posztért három független jelölt indul – erről az MTI-t Borsos Kinga körjegyző tájékoztatta.

Elmondta, hogy az időközi önkormányzati választáson Czupor Gábor, Méhészné Márkus Mária és Szabó Béla György verseng a polgármesteri székért, mindhárman függetlenként, rájuk a 263 lelkes község 203 választópolgára egy szavazókörben voksolhat. A választást azért kellett kiírni, mert a településen tavasszal, a korábbi községvezető halála miatt tartott időközi voksoláson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb helybéli által támogatott Méhészné Márkus Mária és Szabó Béla György között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.