Két településen is időközi választást tartanak

Felsőcsatáron, valamint Püspökszilágyon sem akarnak tovább dolgozni a jelenlegi polgármesterrel.

MTI
2015. 07. 26. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vas megyei Felsőcsatáron azért kell faluvezetőt és testületi tagokat választani, mert a község képviselő-testülete április 29-én feloszlatta önmagát arra hivatkozva, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.

A polgármesteri posztért a poszt korábbi birtokosa, Lendvai Gábor indul, valamint Kratochvill Attila, aki 2006 és 2014 között volt Felsőcsatár polgármestere. A négy képviselői helyre tizenegyen jelöltették magukat, valamennyien függetlenként, köztük az előző testület minden tagja. A 497 lakosú község választói névjegyzékében 418-an szerepelnek.

A Pest megyei Püspökszilágyon szintén azért kell időközi választást tartani, mert a község képviselő-testülete áprilisban kimondta feloszlását, a képviselők ugyanis nem akartak tovább dolgozni a tavaly ősszel megválasztott polgármesterrel.

A polgármester-választáson négy független jelölt indul: Tordai Sándor, Jáncsy Pál, Rottenhoffer István és Huszár László. A négyfős képviselő-testületbe itt is tizenegyen szeretnének bejutni, mindannyian függetlenek. A községben 755-en élnek, közülük 586 választópolgárt várnak a szavazóhelyiségbe.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.