Kifizetik beszállítóikat a kórházak

Július végéig minden érintett beszállító megkapja a neki járó összeget.

MTI
2015. 07. 20. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) tájékoztatása szerint a beszállítócégek június végéig 51,9 milliárd forintot kaptak, és a kórházak e hónap végéig az összes, március 31-én nyilvántartott, lejárt számlát kifizetik.

A konszolidáció megkezdésekor több mint 8000 vállalkozás nyújtott be igényt lejárt számláinak kiegyenlítésére, ugyanakkor arról, hogy pontosan hány céget érintett az adósságrendezés, illetve hogy a 60 milliárd forintból mennyi késedelmi kamatot fizettek ki, csak a szeptember 30-ai teljes elszámolást követően lesz információ.

Annak, hogy az adósságcsökkenés mértéke kisebb az adósságrendezésre fordított összegnél, az az oka, hogy a kórházak folyamatosan vásárolnak anyagot, műszert, fogyóeszközt, de a számlákat továbbra sem mindig tudják időben rendezni – írta a napilap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.