Kovács Béla-ügy: zárt ülésen hallgatják meg Polt Pétert

„Úgy gondolom, hogy az unióval együtt kell működni”.

MTI
2015. 07. 14. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt a meghallgatásra érkezve az MTI-nek elmondta, azért döntött úgy, hogy személyesen részt vesz a meghallgatáson, mert a bizottság személy szerint őt hívta meg. „Úgy gondolom, hogy az unióval együtt kell működni” – jelentette ki Polt az MTI kérdésére válaszolva, mivel a bizottság előtt nem lett volna kötelező megjelennie.

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az Európai Parlamenttől arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben olyan súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A Magyar Nemzet tavaly májusban, alig több mint egy héttel az EP-választások előtt írt arról, hogy Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.

Kovács Béla visszautasította a vádakat. Még aznap sajtótájékoztatón kijelentette: soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük. Kovácsot korábban az EP jogi bizottsága is meghallgatta, a jogi bizottság mai ülésén viszont nem vehet részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.