Lázár: Az építésügy reformja folyamatban van

A határozat több pontja is egyszerűbb eljárásokat, bürokráciacsökkentést emleget.

MTI
2015. 07. 13. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válasz – amelyet hétfőn tettek közzé az Országgyűlés honlapján – ismerteti, hogy egy januári kormányhatározat 17 pontban tartalmazza a kormány építésüggyel kapcsolatos, elérni kívánt céljait. A határozat több pontja is utal az egyszerűbb eljárásokra és a bürokráciacsökkentésre – jegyezte meg.

A tárcavezető tájékoztatása szerint első lépésként megkezdődtek a szakmai egyeztetések. Ezek jelenleg is folyamatban vannak, a Miniszterelnökség és az érintett tárcák folyamatos szakmai kapcsolatban állnak a Magyar Mérnöki Kamarával és a Magyar Építész Kamarával. A begyűjtött tapasztalatokat az Államreform Bizottság elé tárják.

Nem az a megoldás, hogy egyenként, jogszabályról jogszabályra legyen változás, hanem az a szándék, hogy egy új, egyszerűbb és átláthatóbb rendszert teremtsenek az építésügyben – összegzett Lázár János, aki kulcsfontosságúnak nevezte a szakmai konszenzust.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.