LMP: Orbán Viktor bagatellizálja a kivándorlást

Szél Bernadett szerint a magyar szakemberek az anyagi és munkahelyi kilátástalanság elől menekülnek külföldre.

MTI
2015. 07. 28. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke beszélt kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az LMP kivándorlók körében végzett kutatását ismertette.

A politikus úgy fogalmazott, a visszakapott négyezer kérdőív alapján egyértelműen megállapítható, hogy Orbán Viktor kormányfő jogosan fél a kivándorlóktól, hiszen ők valós tükröt tartanak az alacsony béreken alapuló, megbukott gazdaságpolitikája elé.

A miniszterelnök félelmében bagatellizálni próbálja a kivándorlást, amelyet csak kalandvágynak állít be, ugyanakkor az országot elhagyó jól képzett szakemberek egyértelműen az anyagi és munkahelyi kilátástalanság elől menekülnek – mondta Szél Bernadett, aki szerint a kormányfő akkor járna el helyesen, ha szembenézne ezzel a problémával, meghallgatná az érintetteket és korrigálná politikáját.

Kiemelte, ameddig Magyarországon nem biztosítanak tisztes béreket, addig a kivándorlás csak erősödni fog. Ezt támasztja alá még az is, hogy az LMP által megkérdezettek 85 százaléka szerint a kabinet nem tesz eleget az otthontartásukért, a külföldön élők fele pedig már nem is akar hazatérni – mondta a párt társelnöke, aki szerint az LMP eltökélt abban, hogy visszafordítsa ezt a folyamatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.