Meccsel tiltakoztak a felsőoktatás központosítása ellen

A felsőoktatás központosítása, az egyetemi autonómia csorbítása ellen tüntettek mintegy százötvenen Budapesten.

MTI
2015. 07. 05. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demonstráción felszólaló Majtényi Balázs, az ELTE docense szerint a kormány tisztességtelen eszközökkel járt el, amikor a nyilvánosság kizárásával, érdemi tárgyalások nélkül kötött háttéralkuk révén alakította át a rendszert. Hozzátette, hogy ennek eredményeként 60 felsőoktatási szakot töröltek el, az államtudományi képzést „monopolizálták” a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, hétfőn pedig a konzisztóriumok felállításáról szavazhat a törvényhozás.

A demonstráción szimbolikusan egy egyetemek–kormány focimeccset is lejátszottak, amelyen a fehér inges, nyakkendős „politikusok” nagyobb térfelet és kisebb kaput, valamint folyamatos bírói segítséget kaptak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.