Megbánhatja, ha Újpest utcáin etetne macskát

Félmilliós bírsággal fenyegettek meg egy újpesti nőt, aki vizet adott a kóbor macskáknak.

MNO
2015. 07. 29. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maximum 200 ezres bírságra számíthat, aki Újpest utcáin állatokat etet, így valószínűleg tévesen tájékoztattak a rendőrök egy idős asszonyt arról, hogy tettéért félmillióra is büntethetik – írta a Népszabadság. Az özvegyasszonyt azzal állították meg, hogy feljelentették, mondván, enni ad a lépcsőháznál felbukkanó macskáknak. Mint mondták neki, 50 ezertől 500 ezerig terjedő bírság is érheti – ugyanakkor a május végén hozott rendelet ennél enyhébb pénzbüntetést szab meg. Végül egy figyelmeztetéssel elengedték a nőt.

A IV. kerületi képviselő-testület május 29-én döntött arról: tilos a közterületeken állatokat etetni. „Aki közterületen állatot etet, közterületnek nem minősülő ingatlanon vadon élő vagy kóbor állatot etet, a felügyelete alatt álló állat közterületen való tartózkodására vonatkozó jogszabályi előírásokat megszegi, kétszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható” – olvasható az önkormányzat által elfogadott rendeletben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.