Megkezdték a Velencei-tó vízpótlását

A cél az apadás mérséklése a nyári idegenforgalmi időszakban.

MTI
2015. 07. 22. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint a Velencei-tó vízállása hétfőn 140 centiméter volt, ami 15 centiméterrel maradt el az erre az időszakra előírt optimális vízszinttől. A Pátkai-tározó vízszintje ugyanezen a napon 622, míg a Zámolyi-tározó vízállása 456 centiméter volt – tették hozzá. (A vízállást az eddig mért legkisebb vízszinthez viszonyítják.)

A vízpótlás célja a Velencei-tó apadásának mérséklése a nyári idegenforgalmi időszakban, illetve a tó vízállásának az időszakra előírt vízszint közelében történő tartása.

A vízpótlás idején – várhatóan augusztus 25-ig – a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem, vagy csak korlátozottan lesz használható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.