Mintegy 1300 határsértőt fogtak el Csongrádban

A legnagyobb csoportot Mórahalom külterületén tartóztatták fel.

MTI
2015. 07. 18. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot délelőtt Mórahalom külterületén fogták el, ott 87 afgán, egy iráni és négy szíriai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Eddig a legtöbb, 1269 – akkor többségében koszovói – határsértővel szemben február 6-án intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

A rendőrök elfogtak egy szerb embercsempészt is. A régi 5-ös úton haladó kisteherautó sofőrje a járőröket meglátva leállította járművét és gyalog próbált elmenekülni, de utolérték. A 45 éves belgrádi férfi 37 szír állampolgárt – köztük 13 gyermeket – zsúfolt a jármű légmentesen zárt rakterébe, a határsértők közül útközben többen rosszul lettek, de a sofőr nem törődött velük, végül a rendőrök szabadították ki őket – tudatta az őrnagy.
Két szegedi taxis ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az 58 és 71 esztendős férfiak szír állampolgárokat fuvaroztak volna Budapestre.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken összesen 1424 embert fogtak el a rendőrök, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.