MSZP: Simon Miklós fizesse vissza az elmutyizott milliókat!

Az Együtt mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel a Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőt.

MTI
2015. 07. 13. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bors cikke felidézte, a községet 2001 és 2014 között vezető, 1998 óta országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Simon Miklóst felesége, Simonné Rizsák Ildikó váltotta a polgármesteri poszton a tavalyi önkormányzati választáson. A polgármester indítványozta, hogy a korábbi településvezető öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, ki nem vett szabadságai után pedig bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapjon.

A juttatást három nappal később meg is szavazták az önkormányzati képviselők, az összeget Nyírbogát 2014-es általános költségvetési tartalékának terhére biztosították – írta a Bors. A lap megkeresésére a politikus elismerte, hogy felvette a juttatásokat, de hangsúlyozta, ez csak bruttó összeg, ebben a szociális hozzájárulás is benne van.

A kormánypárti képviselő úgy fogalmazott, a határozat előtt egyeztettek a kormányhivatallal, így az „jogilag rendben van.” Simon Miklós szerint nem etikátlan, hogy polgármesterként a felesége indítványozta a végkielégítést – olvasható a Bors online oldalán.

Az MSZP a cikkre reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz parlamenti frakciójának „sunyítás helyett” fel kellene szólítania Simon Miklóst a pénz visszafizetésére, ezzel együtt Nyírbogát lakóinak pedig vissza kell kapniuk az „elmutyizott” milliókat.

Az Együtt közleményében a fideszes politikust a neki jogellenesen kifizetett milliók visszafizetésére és mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel. Lövei Csaba, a párt nyíregyházi önkormányzati képviselője szerint Simon Miklós hazudik, mivel a távozó polgármestert nem illeti meg végkielégítés, ha országgyűlési képviselői jogviszonyt létesít. „Simonnak távoznia kell a közéletből, amennyiben magától nem teszi, a Fidesznek kell őt leléptetnie” – fogalmazott közleményben az Együtt önkormányzati képviselője.

A MTI telefonon kereste Simon Miklóst, de az országgyűlési képviselőt nem sikerült elérnie, felesége pedig nem volt bent a polgármesteri hivatalban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.