Origo: új vevő a színen

Már hónapokkal ezelőtt benyújthatta vásárlói szándékát a Telekomnak.

MNO
2015. 07. 28. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brit Media Befektetési Zrt. is nyertes lehet abban az eljárásban, amelyet a Magyar Telekom írt ki az Origo értékesítésére – írta szerdán a Népszabadság.

A médiapiacon nemrég feltűnt új cégről maga az Origo írt: akkor a Klubrádió fő tulajdonosa, Arató András azt nyilatkozta, hogy a „Klubrádiót sem el nem adta, sem meg nem vette senki, viszont valóban történt tőkebevonás, és ezzel mintegy 5 százalékos tulajdoni arányban a Klubrádió Szolgáltató Zrt.-ben lett egy új tulajdonostárs.” A befektetőről elmondta, az a Belgiumban bejegyzett alapítvány – a Brit Europe – többségi tulajdonában lévő Brit Media Befektetési Kft.

A tőkebevonáshoz hozzájárulhatott az az ügy is, melynek pere április 23-án kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A Klubrádiót működtető társaság csaknem 1,4 milliárd forint kártérítés megítélését kérte azért, mert a médiatanács éveken keresztül nem kötött velük szerződést a korábban pályázaton elnyert fővárosi frekvencia használatára.

A Népszabadság több forrásból is arról értesült, hogy az Origo értékesítési eljárásában a cég bekerült az utolsó körös ajánlattételi körbe. Tekintettel arra, hogy egy frissen alapított társaságról van szó, ez azt jelenti, hogy a mögötte álló tulajdonosok, vagy azok, akik a háttérből finanszírozzák, nagyon erős ajánlatot tettek.

Mint írják, a Brit Media ügyvezetője, Megyeri András Jonatán nem ismeretlen versenyző a hazai médiavilágban, 2012-ig üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott a TV2-ben Simon Zsolt, a csatorna jelenlegi vezérének irányítása alatt, azt megelőzően pedig a Viasat kereskedelmi igazgatója volt.

Jelenleg a Bét Sálom zsinagóga vezetésében a kántori feladatok ellátásával van megbízva önkéntes alapon, erről tanúskodik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének honlapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.