Portik szavára is adnának a Rogán–Juhász perben

Juhász Péter tanúként számítana az újabb gyilkossági ügyben megvádolt egykori olajvállalkozóra, Rogán ezt nem akarja.

NOL
2015. 07. 08. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap azt írta, Juhász Péter, az Együtt alelnöke azt szeretné, hogy a bíróság hallgassa meg tanúként a kedden újabb gyilkossági ügyben megvádolt Portik Tamást abban a személyiségi jogi perben, amelyet Rogán Antal indított ellene.

Az ügy lényege, hogy Rogán Juhász több kijelentését becsületsértőnek és a jó hírnév, illetve méltóság megsértésére alkalmasnak tartotta – hogy pontosan melyek ezek, azt augusztusig kell pontosítania a fideszes politikus jogi képviselőjének. A következő tárgyalás októberben lesz, Bérces Renáta bíró szerint ekkor érdemes meghallgatni Portikot. Bár Rogánék erősen tiltakoznak ez ellen, mondván, a papírokból minden megismerhető, a bírónő szerint fontos lenne tudni, Portik milyen viszonyban állt Pápai Marianne-nal, akinek érdekeltsége áron alul szerezhetett meg egy Károly körúti ingatlant, majd kétszeres áron adta tovább. Pápai Marianne korábban közleményben cáfolta, hogy Portik élettársa lett volna.

Bérczes Renáta arra kérte Juhászt, gondolja meg, szükséges-e ez a lépés, mert a sátoraljaújhelyi fegyházban raboskodó Portikot csak különleges biztonsági intézkedések mellett lehet meghallgatni, ehhez az erre alkalmatlan Markó utcai törvényszéki épület helyett a Fő utcai katonai bíróságon kerülhetne sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.