Rátámadtak a Népszabadság fotósára a Nyugatinál

A Migration Aid önkénteseit zaklatta egy férfi, a Népszabadság fotósát pedig meg is rúgta.

MTI
2015. 07. 13. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nol.hu szombat este számolt be arról, hogy a Népszabadság fotóriporterére, Teknős Miklósra támadt szombat este a Nyugati pályaudvarnál egy, a Migration Aid önkénteseit zaklató férfi. Azt írták: kollégájuk éppen a menekülteket fogadó, vizet osztó önkénteseket fotózta, amikor a háromfős, hőzöngő társaság odaért. Egyikük, amikor észlelte, hogy ő is „képbe került”, lábon rúgta, majd üldözőbe vette a fotóst.

A Nol.hu szerint a fotóriporter segítségére sietett egy fiatalember, aki a támadó elé állt. Ütésekre viszont nem került sor, mivel a Pride miatt a szokásosnál több rendőr volt a környéken, ezért a támadót gyorsan leszerelték a helyszínre érkező rendőrök. A támadókat a terézvárosi rendőrkapitányságra állították elő.

A lap szerint tanúként jelentkezett egy budapesti tanárnő, D. T., aki elmondta: az önkéntescsoport tagjaként napok óta célpontja ő is a verbális támadásoknak. A nő szerint ugyanakkor eddig még nem történt komolyabb atrocitás.

A BRFK az MTI megkeresésére hétfőn annyit közölt: a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei 2015. július 11-én 19 óra 45 perc körüli időben intézkedtek Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál. Intézkedésük alapja az volt, hogy három magyar állampolgárságú férfi szóváltásba keveredett egy szintén a helyszínen tartózkodó magyar állampolgárral, akit egyikük megrúgott. A három személyt garázdaság vétségének elkövetése miatt előállították a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányságára. Sz. András ellen garázdaság vétsége miatt eljárást indítottak – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.