Rétvári: A nyári fesztiválok reklámjai Magyarországot is népszerűsítik

A kormányzat csaknem félmilliárd forinttal támogatja ezek megrendezését.

MTI
2015. 07. 05. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy a kormányzat csaknem félmilliárd forinttal támogatja a nagy nyári fesztiválok – a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, illetve a Nagyon Balaton – megrendezését. Az első három 150-150 millió forintos, a Nagyon Balaton 337 millió forintos támogatáshoz jut, a forrást a fesztiválok külföldi népszerűsítésére használhatják fel a szervezők.

Rétvári felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarországra érkezők 10-12 százaléka éppen a fesztiválok miatt keresi fel hazánkat, és Magyarországgal kapcsolatban a Rubik-kocka és Puskás Ferenc mellett leginkább a Sziget fesztivál jut a külföldiek eszébe.

Vagyis védjegyünkké váltak a fesztiválok; a VOLT-ra, a Balaton Soundra és a Szigetre látogatók 300 ezer vendégéjszakát töltenek el a kereskedelmi szálláshelyeken, a Nagyon Balaton pedig tavaly 450 ezer látogatót vonzott, az idén pedig várhatóan 600 ezren lesznek kíváncsiak a rendezvényekre – sorolta a politikus.
Ugyanakkor a támogatás hozzájárul ahhoz is – tette hozzá –, hogy nagy nemzetközi sztárok felléptetésével tudják emelni a fesztiválok rangját a szervezők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.