Szabó László lehet Gömöri Zsolt utóda

A 45 éves kommunikációs szakember öt pontban foglalta össze elnöki programját.

MTI
2015. 07. 05. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fodisz vasárnapi közleménye szerint Szabót az MPB nyolc tagszervezete, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Tenisz Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Szkander Szövetség, a Magyar Táncsport Szövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség és a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége is jelölte elnöknek, a sportvezető pedig elfogadta a felkérést.

A 45 éves kommunikációs szakember – aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának a tagja – öt pontban foglalta össze elnöki programját, melyben többek között szerepel a bizalom helyreállítsa az MPB iránt, illetve a budapesti paralimpiai rendezés szándéka. Szabó László az MPB hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésén támogatja Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok és Kósa Ádám európai képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége elnökének MPB-elnökségi jelölését.

Az MPB vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, többek között vezetői indokolatlan utazásaival kapcsolatban. A politikai pártok közül az MSZP és a Jobbik is többször lemondásra szólította fel Gömörit és Deutsch Tamás alelnököt. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke pedig arra utalt nyilatkozatában, hogy Gömöri Zsoltnak le kellene mondania.

Gömöri június 16-án mondott le posztjáról, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését – az elnöki posztéhoz hasonlóan – június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg. Június 19-e óta Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezetet, az aláírási jogkört pedig Ari Lajos elnökségi taggal közösen gyakorolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.