Több ezren nem kapták meg az új formaruhát a MÁV-tól

A MÁV azt ígéri, év végéig mindenki megkapja az új formaruhát – írta hétfői számában a Népszabadság.

MTI
2015. 07. 06. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap cikkében azt írta: kelet-magyarországi vasutasok keresték meg a lapot azzal, hogy az évek óta ígért új egyenruhát még nem kapták meg. Ezt a hírt Suszter Csaba, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke és Bárány Balázs Péter, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke is megerősítette a Népszabadságnak.

A lap szerint a probléma országszerte több ezer embert érint, hiszen a vasútnál egyenruha viselésére kötelezik a forgalmi szolgálattevőket, a jegyvizsgálókat, a mozdonyvezetőket, a pénztárosokat, a térfőnököket, az ügyeletes tiszteket és a váltókezelőket.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága a Népszabadság megkeresésére azt közölte: a társaság a jelenleg használt és több mint tíz éve bevezetett ruhakollekciót új, korszerű egyenruhákra cseréli. Ezeket már be is mutatták, közbeszerzési eljárások zajlanak. Az első beszállítással – amely ősz elejére várható – három-négy ezer dolgozó kap új zakót, blézert, nadrágot, kendőt, nyakkendőt és tányérsapkát, míg a további termékek, például a kabátok ellátása folyamatos lesz – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.