Több mint egymilliós illetményre számíthat Papcsák

Százezrekkel keres majd többet, mint eddig.

MNO
2015. 07. 30. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig képviselőként 897 ezer forintot keresett, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának vezetőjeként pedig 1,2 millió forint lesz Papcsák Ferenc illetménye – közölte a Blikk. A lap szerint ezentúl a korábbi évek tapasztalatai alapján a felügyelőbizottság tagjainak havonta egyszer is elég bemenniük a jegybankba.

„Egy hónapban egyszer ült össze a felügyelőbizottság, vagyis túl sok elfoglaltságot nem jelentett. Megkaptunk minden anyagot, elolvastuk, majd döntöttünk” – számolt be a Blikknek egy volt felügyelőbizottsági tag. A lap kereste Papcsákot és a jegybankot is, de nem kapott választ a kérdéseire.

A Magyar Nemzet július elején számolt be róla, hogy a kormánypárti tagokon túl egy ellenzéki tagja lesz az MNB felügyelőbizottságának, a jobbikos Nyikos László. Korábban minden ellenzéki párt delegálhatott tagot, most viszont a parlament négy tagot juttatott be, függetlenül a frakciók számától. Az MNB-nek már több mint egy éve nem volt felügyelőbizottsága, mivel az előzőnek a 2014-es választáskor lejárt a mandátuma.

Az elmúlt évben több kritikát is kapott az MNB, amiért olyan helyekre költötte a pénzt, amelyek a kritikusok szerint nem kapcsolódnak a jegybank érdekeltségi körébe. Több mint 200 milliárd forint jutott alapítványok létrehozására, egyebek között a már meglévő közgazdászképzésen kívüli oktatás megalapítására és finanszírozására, továbbá több ingatlant is vásároltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.