Tovább nyomoznak a fővárosi ügyekben

Ismét meghosszabbították a Rác fürdő fejlesztéséhez igényelt állami hitelekkel kapcsolatos nyomozást.

Horváth Csaba László
2015. 07. 07. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rác fürdő számos felújítását a Demszky-korszakban indították el, több mint egy évtizeddel ezelőtt, magántőke bevonásával. A csőd szélére juttatott, több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztést végül a Fővárosi Közgyűlés 2010 előtti szocialista–szabad demokrata többsége hagyta jóvá, a beruházást végző cégben 25 százalékos részesedése lett a fővárosnak.

Demszky Gábor volt főpolgármester még 2009-ben is kijelentette: „A Rác fürdő felújítása során a főváros nem szenved vagyonvesztést, sokkal inkább gyarapodik a vagyona.” Az ügyben György István volt főpolgármester-helyettes tett feljelentést 2009-ben, aki azt állította: közpénzből hoztak létre magánvagyont. A nyomozást bizonyítottság hiányában megszüntették, ám a 9,1 milliárdos MFB-hitelügylettel kapcsolatos büntetőeljárás 2013 októberében elindult.

Szintén tovább vizsgálódnak a nyomozók a Hunvald-korszak ingatlaneladásai miatt Erzsébetvárosban. Az ügyészség tájékoztatása szerint október 1-jéig tart a nyomozás. Az eredeti ingatlanpanama-pertől függetlenül a kerület fideszes vezetése tett feljelentést még 2010-ben. A kiárusított épületek között szerepel az egykori Almássy téri szabadidőközpont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.