Trafikból gazdagodik meg egy szocialista képviselő

A törökszentmiklósi Serfőző István 2013 óta 450 millió forintot kaszált nemzeti dohánybolt üzemeltetésével.

FB
2015. 07. 16. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cikkünk korábbi változata tévesen törökbálinti politikusként tüntette fel a valójában törökszentmiklósi Serfőző Istvánt. A félreértésért elnézést kérünk.

2013-ban nyert trafikkoncessziót a törökszentmiklósi önkormányzat MSZP-s képviselője, Serfőző István, azóta ügyvezetőként, feleségével közösen irányítja a bizniszt – írja a Magyar Narancs.

Két koncesszióra is pályáztak – Serfőző maga írta a pályázati anyagot –, de egyet nyertek el, abban 2013-ban 124 millió forint, 2014-ben 327 millió forint árbevételük volt, azaz összesen 451 millió volt az árbevételük. 2013-ban kétmillió, 2014-ben 17 millió forint volt az üzemi eredményük.

A lap kifaggatta a politikust arról, hogy szerinte összeegyeztethető-e a baloldali értékrend a trafiküzemeltetéssel. Szerinte „üzlet és politika közt nincs kapcsolat”, majd hozzátette: „ha egy dolog 99 százalékban rossz és 1 százalékban jó, attól még lehet a jó részét használni, úgyhogy mi itt a gond, ő csak használja a jót”. A Magyar Narancs kereste a Magyar Szocialista Pártot, de cikkük megjelenéséig nem reagáltak.

A tizenegy fős képviselő testület egyetlen szocialista tagja 2014-ben egyébként az MSZP és a korábban Fideszt támogató Wass Albert Polgári Kör támogatásával jutott be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.