Trócsányi méregdrága utazása

A tárcavezető július 8. és 10. között Belgiumba és Olaszországba látogatott, ami több mint 800 ezer forintba került.

Munkatársunktól
2015. 07. 10. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős összeget költött az Igazságügyi Minisztérium Trócsányi László egyik tavalyi külföldi utazására: a tárcavezető július 8. és 10. között Belgiumba és Olaszországba látogatott, ami több mint 800 ezer forintba került.

A kormány oldalán nyilvánosságra hozott, az igazságügyi tárca állami vezetőinek elmúlt évi hivatalos utazásairól szóló beszámoló adatai szerint a miniszter repülőjegye 715 ezer forintba került. További 68 ezer forint szállásköltség vetődött fel, háromezer forint dologi kiadás, az utazás közbeszerzési díja pedig közel 20 ezer forintba került. Az összeg a minisztérium többi utazásával összehasonlítva is kirívó, ugyanis a lista alapján több államtitkár, illetve helyettes államtitkár is utazott Belgiumba, illetve Olaszországba, de esetükben az utazási költség Trócsányi útjáénak a töredéke csupán.

A szaktárca lapunk kérdésére közölte: Trócsányi László Milánóba és Brüsszelbe utazott. Először a Bel- és Igazságügyi Tanács milánói ülésére repült, majd továbbutazott Brüsszelbe, ahol Francoise Le Bail igazságügyi főigazgatóval találkozott. Mint írták, a tárcavezető éppen csak átvette a hivatalát, nagyon rövid határidővel jöttek a különféle meghívások. A költségekről szólva közölték, az utazásról egy nappal korábban született végleges döntés, és az egyirányú, ráadásul rövid határidővel vásárolt jegyek mindig drágábbak. Hozzátették, az igazságügyi miniszter business osztályon utazott a repülőn, egy éjszakát Milánóban, egyet pedig Brüsszelben töltött.

Korábban Lázár János kancelláriaminiszter utazásai keltettek botrányt, aki Nagy-Britanniába, Svájcba és Olaszországba utazott nagy összegekért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.