Újabb 1300 határsértőt tartóztattak fel

Kétszáz gyermek is volt köztük.

MTI
2015. 07. 19. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot délután Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 104 afgán, 17 bangladesi, 12 szíriai és 7 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Eddig a legtöbb, 1296 határsértővel szemben pénteken intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

Egy szegedi taxis és egy 33 esztendős, ugyancsak szegedi nő ellen is eljárást indítottak jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, mindketten szíriai határsértőket szállítottak volna a fővárosba a csongrádi megyeszékhelyről.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton összesen 1333 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.