Újabb hétszáz határsértőt fogtak el Csongrád megyében

A legnagyobb csoportot délben, Ásotthalom külterületén tartóztatták fel a rendőrök.

MTI
2015. 07. 12. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jászai Linda közölte, a legnagyobb csoportot délben, Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 89-en – pakisztáni, afgán és bangladesi állampolgárok – lépték át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Tiltott határátlépés miatt országszerte szombaton 1009 embert fogtak el a rendőrök, hat esetben közokirat-hamisítás, egy gyanúsított ellen pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Migránsoknak nyújt elsősorban pszichológiai segítséget a röszkei állomáson a Magyar Vöröskereszt; elsődleges feladatuk, hogy a bevándorlókat megfelelően tájékoztassák, illetve megnyugtassák – mondta a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Nagy Gábor hangsúlyozta, hogy Magyarország túlnyomórészt csak tranzitország a migránsok számára, a cél főként Németország, Dánia, Svédország. Az ideérkezőknek az elszenvedett traumák enyhítésén túl elsősorban információkra van szükségük a továbbutazáshoz – fűzte hozzá.

Nagy Gábor kérdésre felidézte az elmúlt napok egyik legmegrázóbb esetét: a Szíriából menekülő négytagú családból Magyarországra már csak az apa és az egyik gyerek érkezett, meg, az anyát és a másik gyermeket az út alatt lelőtték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.